Szerelem első látásra…

Egy képes magazinban csodálkoztam rá először a fotóira. Teljesen megbabonázott. Szerelem volt első látásra. Soha el nem múló. Jött azóta újabb szerelem, de ez, az első, örök marad. Pedig két évet kellett várni, hogy repülő ülhessek és először láthassam élőben.

Andalúzia - örök szerelmem

És nem. Nem egy nőről van szó… Hanem Andalúziáról.

1995-öt írtunk és egy képes magazint nézegettem, amikor egy Andalúziáról szóló fényképes ajánlóra akadtam. Szó szerint megbabonázva bámultam a színorgiát, a mesés kék tengert, a haragoskék óceánt, a zöld hegyeket, a vakítóan fehér házakat, a keleties beütésű palotákat, a vakító napsütésben is hűsnek tűnő patiokat. A csábító ételeket és az érzéki flamencot táncoló gyönyörű nőket.

Ez is egy ihletett pillanat volt. Azonnal megéreztem, hogy ott én otthon leszek.

Két évvel később, egy szép májusi napon ültem föl egy csoporttársnőmmel a repülőre, amely Malagára vitt. Hét csodálatos napot töltöttünk Andalúziában. Mámorító volt az első találkozás. Aki nem élt még ilyet át, annak hiába magyaráznám az érzést, ami elfogott például Mijas fehér házai közt sétálva, vagy a tengerparton. Rajonghat az ember egy helyért is őrülten. Vágyakozhat egy táj után valódi epekedéssel…

Azóta még háromszor találkoztam Vele… Soha nem okozott csalódást.

Láttam Toledót Sevillát, Cádizt az óceánparton, Tarifát, ahol a mólón állva jobb kéz felől a Földközi tenger van, balról pedig az Atlanti Óceán… Láttam Rondát, amely a világ egyik legszebb fekvésű városa és persze a híres Granadát és a többi, meseszép kis városkát.

Ahogy most írok róla, érzem a serrano sonka illatát, és a rioja ízét a számban. Látom magam előtt a gitanot, ahogy gitározik egy andalúz kocsma bejáratánál. Emlékszem a csábos – bár nem klasszikus szépségű – mindig mosolygó-nevető, tüzes-fekete szemű andalúz lányokra, akiket kávéházak teraszáról bámultam… És azok az érzékien összesimuló flamenco táncosok… És a zene, amely édes-bús-fájós-érzéki-vágyakozó….

Ha nála vagyok, habzsolom az életet… Tényleg féktelen és örök szerelem Ő, amelyet meglátni és végzetesen megszeretni, egy pillanat műve volt.

 

https://life.blogstar.hu/./pages/life/contents/blog/24886/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?