Apaszemmel: Anyának lenni, Így kerek a világ

Abban az évben vesztettem el az Édesanyámat, amelyben megtaláltam a gyermekeim Édesanyját.

Mindig is nagy családot akartam. Legalább hat gyermeket. Aztán az első házasságom nem sikerült. Az ifjú asszony csak az igen után döbbent rá az igen súlyára. És rájött, hogy ő nem akar családanya lenni…

Messze kerültem nem hogy a hat gyermektől, egyáltalán a családtól is. És közben Édesanyámat menthetetlenül megtámadta a gyilkos kór. Pár hónap alatt elvitte.

Éltem a világban, félárván és egy csődbe ment házassággal… És nem tudtam, hogy van-e számomra folytatás, van-e tovább? Aztán persze jött a válasz:

„Mikor elhagytak, 
Mikor a lelkem roskadozva vittem, 
Csöndesen és váratlanul 
Átölelt az Isten.” 

Pontosan így történt. Néhány hónap múlva megismertem Őt.

Addigra már félig a pokolban éltem. Szinte minden nap más nő mellett ébredtem. Senkiben sem bíztam, senkit sem szerettem. Használtam őket és használtak engem.

De végül tényleg átölelt az Isten. Ő általa. Ő által, aki néhány évvel később a fiam, majd a leányom Édesanyja lett.

És amikor az elsőszülött fiam köldökzsinórját elvágtam és először a kezemben foghattam, akkor születtem újjá. Akkor éreztem végleg úgy, hogy már nem vagyok árva, már van családom, már biztosan van tovább egészen addig, amíg a Teremtő magához nem szólít.

Amikor a feleségem édesanyává lett, akkor végre el tudtam engedni az Édesanyámat. Azóta is fáj mindennap a hiánya, de ha a gyermekeimre nézek, tudom, ő is bennük él.

Talán ezért vagyok különösen érzékeny az anyaság és tágabban a gyermekvállalás témájára. Ezért is tetszik nagyon a Ficsak kisfilmje. Mert arról szól, ami nekem is a legfontosabb, hogy – minden közhely ellenére – a Család tényleg mindennél jobb és fontosabb

E videóval üzenik a fiatal családosok, hogy anyának lenni kevesebb lemondással és több boldogsággal jár, mint gondolnád! Milyen igaz!

https://life.blogstar.hu/./pages/life/contents/blog/37975/pics/lead_800x600.jpg
anyák napja,apa,család,édesanya,élet,ficsak,gyermek,life is live
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?